Esittely


Olen Tanja Nummelin, 22-vuotias porilaistunut koiraharrastaja. Opiskelen sosionomiksi, erikoistumisalana varhaiskasvatus. Koirat ovat olleet vahvasti läsnä elämässäni pienestä pitäen ja ne veivät minut mennessään.

Ollessani 5-vuotias meille tuli ensimmäinen koira, cavalier kingcharlesinspanieli Mona (Harmonic Cinnamon). Siskoni harrasti Monan kanssa agilityä, jonka ansiosta olen kuulunut agilitykenttien vakiokalustukseen 6-vuotiaasta lähtien; aluksi kenneltyttönä, sittemmin harrastajana. Mona kilpaili kolmosissa sijoittuen mm. Satakunnan piirinmestaruuksissa toiseksi.

Kesällä 2005 meille muutti cavalier Iiris (Zimyrs Febe). Siskoni opetti Iirikselle agilityn alkeet ja syksyllä -07 aloin treenaamaan Iiriksen kanssa. Jo seuraavan vuoden tammikuussa osallistuimme ensimmäisiin virallisiin kisoihimme. Iiriksen kanssa olen saanut rauhassa tutustua agilityyn, kokea hienoja hetkiä ja oppia asioita kantapään kautta. Iiris eläköityi kisaamisesta noustuaan kolmosiin. Sen kanssa olen voittanut mm. nuorten SM-kilpailut kanssani vuonna 2008.

Taitojen kehittyessä kasvoi myös halu edistyä. Sopivan rodun etsiminen oli haastavaa ja muutaman mutkan kautta meille muutti lokakuussa 2010 mittelspitz-narttu Taika (Mikälie Heikunkeikun). Nousimme Taikan kanssa kolmosiin sen ollessa alle 2-vuotias. Taikalla jäi sekä agi- että hyppyvalionarvon saavuttaminen yhtä sertiä vaille. Kisasimme useammissa SM-kisoissa niin joukkueessa, kuin yksilökilpailuissakin ja saimme kahdesti osallistumisoikeuden MM-karsintoihin. Taikan kautta olen päässyt paremmin sisälle agilityyn, alkanut kouluttamaan muita ja kiinnostunut koirien jalostuksesta. Taika jäi pois agilityradoilta loukkaantumisen vuoksi syksyllä 2016.

Syksyllä 2014 laumaamme muutti mittelspitzuros Simo (Mahti Vahdin Vincent). Simon oli alkujaan tarkoitus astua Taika, mutta sattumusten kautta se jäi meille. Näyttelyissä käytiin sen verran, että se valioitui ja agilityn suhteen ollaan treenattu lähinnä omaksi iloksi. Simo kastroitiin talvella 2016 ja se asustelee nykyään vanhempieni luona Iiriksen kaverina.

Syksyllä 2015 laumamme kasvoi Tiaran (Gyanta's Messing With Masters), Simon tyttären, muuttaessa meille sijoitukseen. Sijoitussopimus purettiin koirasta riippumattomista syistä ja Tiara siirtyi omistukseeni. Tiaran kanssa treenataan tavoitteellisesti agilityä ja meitä näkee muutaman kerran vuodessa myös näyttelykehässä. Tiaran on tarkoitus saada ensimmäiset Taikapilven -pennut vuoden 2018 aikana.

Koirani viettävät kotikoiran elämää osallistuen täysipainoisesti arkeeni. Niiden kanssa treenataan agilityn lisäksi muun muassa nose workia, doboa ja tokoa kotioloissa. Toisinaan lajikirjoa laajennetaan myös muiden harrastusten pariin.

Edustan West Coast Agility Team ry:tä, jossa toimin myös kouluttajana. Olen aloittanut agilityn kouluttamisen syksyllä 2011 ja suoritin agilityn koulutusohjaajakurssin samana vuonna. Olen jäsenenä Suomen Kennelliitossa ja Suomen Mittelspitz ry:ssä. 

Suoritin Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin lokakuussa 2013 ja kennelnimeni Taikapilven hyväksyttiin helmikuussa 2014.

Pori KV 2016
© Noora Mantere