Taika


Mikälie Heikunkeikun

rotu: mittelspitz
väri: black & tan
syntynyt: 14.8.2010
narttu

säkä: n. 31-32 cm
paino: 6,4 kg

silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (2/2015)
polvet: 0/0
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0

Puuttuu oikea ala P4 pysyvä hammas (eläinlääkärintodistus)

i: Mintgarden's Istrur
e: Mikälie Quurankukka

kasv. Leppäsalo Pia, kennel Mikälie
om. Nummelin Tanja, Luvia

Agi: mini3, 2x SERT-H, 2x SERT-A
Näyttelyt: VA-SERT

 
Taika on ensimmäinen oma koirani. Aloimme jo pienenä harjoittelemaan perustottelevaisuutta ja muun muassa agilityn ohjauskuvioita siivekkeiden avulla leikin varjolla. Taika oppii uudet asiat nopeasti ja sen työmotivaatio on erinomainen.

Taika ei arastele vieraita paikkoja, alustoja tai ääniä. Se sopeutuu nopeasti tilanteeseen kuin tilanteeseen ja on kaikkialla kuin kotonaan. Taika on hieman varautunut vieraita koiria kohtaan, eikä paljoa välitä vieraista ihmisistäkään agilitykentällä tai lenkillä, mutta vieraiden tullessa kotiin se on etunenässä rapsuteltavana. Taika on käynyt muun muassa vanhainkodissa ja päiväkodissa vierailulla.

Taika on perusluonteeltaan rauhallinen, mutta energinen. Se tahtoo toimintaa ja tekemistä. Agilityradoilla omassa ohjauksessani se on tulta ja tappuraa ja vauhtia tuntuu tulevan kokoajan lisää. Muutaman kerran Taikaa on kartturoinut myös vieras ohjaaja ja silloin Taikasta on kuoriutunut vieraskorea ja kohtelias koira. Vieraiden kanssa siis mennään kiltisti joka paikkaan, minun kanssani saa mennä täysillä.

Taikasta kaavailtiin alusta alkaen minulle harrastuskaveria agilityyn. Sitä en kuitenkaan odottanut, ettei koiralla ole ikää vielä kahtakaan vuotta, kun se jo nousee kolmosiin, mutta niin kävi.
Lopulta agility ei jäänyt ainoaksi harrastukseksi, Taikan kanssa on käyty muutama näyttely, tokoa treenataan kotona omaksi iloksi ja temppuillaan paljon. Olen opettanut Taikalle myös jälkeä ja esine-etsintää. On sitä tullut leirillä kokeiltua flyballia ja vepeäkin. Lisäksi me doboillaan kotona. Taika on ihanteellinen harrastuskaveri, koska se kestää toistoja hyvin, eikä motivaatio lopu hetkessä. Vauhtia riittää aina ja Taika on väsymätön työskentelemään. Se on kaikin puolin hyvähermoinen ja tasapainoinen, voimakkaan taisteluhalun omaava narttu.

* Vuoden tulokas 2012 (WeCA)
* Osallistuminen joukkue-SM 2013
* Osallistuminen joukkue- & yksilö-SM 2014
* Kilpailuoikeus MM-karsintoihin 2014
* Kilpailuoikeus SM 2016
* Kilpailuoikeus MM-karsintoihin 2016

Taika on lopettanut agilityn loukkaantumisen seurauksena syksyllä 2016.

© Leena Pohjaranta


© Leena Pohjaranta