Taika


Mikälie Heikunkeikun

rotu: mittelspitz
väri: black & tan
syntynyt: 14.8.2010
narttu

säkä: n. 31-32 cm
paino: 6,4 kg

silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (2/2015)
polvet: 0/0 (toinen polvi operoitu tapaturman seurauksena)
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0

Puuttuu oikea ala P4 pysyvä hammas (eläinlääkärintodistus)

i: Mintgarden's Istrur
e: Mikälie Quurankukka

kasv. Leppäsalo Pia, kennel Mikälie
om. Nummelin Tanja, Pori

Agi: mini3, 2x SERT-H, 2x SERT-A
Näyttelyt: VA-SERT

 
Taika on ensimmäinen oma koirani. Se oppii uudet asiat nopeasti ja sen työmotivaatio on erinomainen. Se ei arastele vieraita paikkoja, alustoja tai ääniä. Se sopeutuu nopeasti tilanteeseen kuin tilanteeseen ja on kaikkialla kuin kotonaan. Taika ei juurikaan piittaa vieraista koirista ja ihmisistä kotimme ulkopuolella, kotona se kuitenkin viihtyy vieraidenkin rapsuteltavana. Taika on käynyt muun muassa vanhainkodissa ja päiväkodissa vierailulla.

Taika on perusluonteeltaan rauhallinen, mutta energinen. Se tahtoo toimintaa ja tekemistä. Agilityradoilla omassa ohjauksessani se on tulta ja tappuraa ja vauhti on lisääntynyt kokoajan. Muutaman kerran Taikaa on kartturoinut myös vieras ohjaaja ja silloin Taikasta on kuoriutunut vieraskorea ja kohtelias koira.

Taikasta kaavailtiin alusta alkaen minulle harrastuskaveria agilityyn. Se oli alle kaksi vuotiaana kolmosissa ja edusti kanssani useampaan otteeseen seuraamme SM-kilpailuissa niin yksilö- kuin joukkuekilpailuissakin. Lisäksi se on kahdesti saanut osallistumisoikeuden MM-karsintoihin. Agility ei jäänyt ainoaksi harrastukseksi, vaan Taikan kanssa on käyty muutama näyttely, tokoa treenataan kotona omaksi iloksi ja temppuillaan paljon. Olen opettanut Taikalle myös jälkeä ja esine-etsintää ja kotona doboilemme. Taika on ihanteellinen harrastuskaveri, koska se kestää toistoja hyvin ja on helposti motivoitavissa. Se on kaikin puolin hyvähermoinen ja tasapainoinen, voimakkaan taisteluhalun omaava narttu.

* Vuoden tulokas 2012 (WeCA)
* Osallistuminen joukkue-SM 2013
* Osallistuminen joukkue- & yksilö-SM 2014
* Kilpailuoikeus MM-karsintoihin 2014
* Kilpailuoikeus SM 2016
* Kilpailuoikeus MM-karsintoihin 2016

Taika on lopettanut agilityn loukkaantumisen seurauksena syksyllä 2016.

© Leena Pohjaranta